Poštovani,
Omogućili smo vam 20% popusta na Proteinski Detox by Sanja Marinković tokom uskršnjih praznika!
Vaš Housewife Detox Tim

Brezina voda je 100% prirodan, organski napitak dobijen istakanjem iz drveta breze. U severnim zemljama kao što su Rusija, Skandinavija i baltičke zemlje, ovaj napitak se koristi već stotinama godina kao tonik, dodatak ishrani  i u medicinske svrhe. U poslednje vreme postaje popularan i širom Evrope i sveta. Brezina voda dobija se iz ekološki čistih planinskih područja.

Brezina voda hidrira i osvežava. Ova blago slatka tečnost puna je minerala, vitamina, aminokiselina i enzima, a predstavlja i bogat izvor vitamina C i B.

Reč je o osvežavajućem, prirodnom, energetskom napitku dobijenom direktno iz drveta breze – životnom soku koji nastaje buđenjem breze u proleće. Drvo breze prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj koren i upija mnoge minerale i hranljive sastojke. Ti bogati nutrienti se sakupljuju u soku koji se dobija na zanimljiv način: bušenjem kore drveta, ulažeći u srž da kap po kap kaplje sok od breze u posudu ili vrećicu. Voda koja se cedi iz drveta je neverovatan dar prirode. Sok od breze može da se dobije samo jednom godišnje – u proleće – i to u ograničenim količinama.

Brezina voda је savršena za detoksikaciju, ubrzavanje metabolizma i čišćenje kože. Ona oporavlja organizam, osvežava i krepi, a pre konzumacije poželjno je da se dobro ohladi za idealan ukus.

Predstavljamo vam nekoliko razloga koji će vas možda inspirisati da probate brezinu vodu i počnete da je redovno koristite:

 • Povoljno deluje na holesterol. Istraživanja su pokazala da saponin, sastojak brezinog soka, ima neverovatno svojstvo da snižava holesterol u krvi, vezujući se za holesterol i žuč. Na taj način, sprečava se reapsorpcija holesterola u žuč i povećava izbacivanje iz organizma.
 • Čisti organizam od otpadnih materija i pomaže u detoksikaciji organizma. Brezina voda služi da se iz organizma eliminiše višak soli (natrijuma), fosfata, ureičke kiseline, amonijaka, kao i određeni lekovi.
 • Pomaže jetri da pravilno radi. Istraživanje objavljeno u časopisu Poljskog botaničkog društva konstatovalo je da se brezin sok može smatrati korisnim dijetetskim suplementom koji potpomaže funkciji jetre. Zahvaljujući tome što eliminiše materije koje jetra mora da obradi, kao što su alkohol, pesticidi, zasićene masnoće i drugi, ovaj prirodni sok olakšava njen rad.
 • Doprinosi boljem izgledu kože. Pošto brezina voda eliminiše toksine iz organizma, a istovremeno potpomaže i rastu dermalnih i epidermalnih ćelija, njenom konzumacijom koža izgleda svežije i čistije. Brezina voda može da posluži i za mazanje spolja, iskustva onih koji su je tako koristili ukazuju da može da poboljša elastičnost kože. Brezina vodi takođe predstavlja savršen tonik za umivanje čišćenje. Ona ima antiinflamatorna svojstva, pa deluje blagotvorno na kožne probleme kao što su akne i ekcemi.
 • Ublažava probleme sa zglobovima. Pošto poseduje antiinflamatorna svojstva, brezina vodica može da doprinese ublaženju upalnih procesa u zglobovima. Osim toga, samim tim što pomaže da se izbaci višak ureičke kiseline, ona sprečava nagomilavanje njenih kristala u zglobovima i oko njih i tako ublažava upale i tegobe izazvane ovim uzrokom (tzv. giht).
 • Doprinosi zdravlju zuba. Brezina voda sadrži ksilitol, a to je prirodni šećer koji neutrališe određeni tip bakterija koje izazivaju kvarenje zuba. U članku „Zaslađivač koji sprečava karijes”, koji je objavilo Kanadsko zubarsko društvo, konstatuje se da redovna upotreba ksilitola menja sastav bakterija u ustima, smanjuje njihov broj, a time i nivo kiseline koje one stvaraju i koja nagriza zubnu gleđ.
 • Jača imuni sistem.
 • Blagotvorno deluje na bubrege i celokupan digestivni trakt. Ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje  bubrega jer neutralizuje otrovne otpadne materije i filtrira ih kroz urinarni trakt. Isto tako blagotvorna je i prema želucu.
 • Pomaže pri jačanju kostiju.
 • Pomaže pri uklanjanju celulita i regulisanju težine: Ubrzava metabolizam pa može da bude saveznik osobama koje vode bitku sa suvišnim kilogramima.
 • Sok od breze je prirodni „sportski napitak„ za korišćenje pre i tokom vežbanja, s obzirom na to da deluje na organizam kao prirodna infuzija. Za zdravlje i vitalnost najvažnije je da se pije čisti sok.

Preporučuje se da ga konzumirate dva puta dnevno po decilitar i po soka: ujutro za buđenje organizma ili uveče za čišćenje pre spavanja.

Brezina voda je organski proizvod,  100%  prirodan napitak, bez dodatka vode i bez veštačkih boja. Brezina voda pomaže da se na prirodan način organizam detoksikuje, prirodno hidrira zbog optimalnog sastava i odnosa elektolita i dobija prirodan izvor minerala kao što su kalijum, magnezijum, natrijum, fosfor, kalcijum i gvožđe. Bez šećera – pogodan je  za dijabetičare i savršen za sportiste i rekovalescente.