fbpx
detox nakon praznika

Kao i svaka čarolija, i praznici imaju svoj kraj. Povratak sa odmora nije nimalo lak i podrazumeva dosta odricanja, truda, organizacije, prvobitno oko sebe, pa onda oko dece i drugih članova porodice. Pored redovnih, dobro poznatih obaveza, neke važne ostaju van fokusa. Ishrana i imunitet.

Zdravlje je najbitnija stvar, na koju u moru haosa i svakodnevne jurnjave često zaboravimo.

Posle prazničnog uživanja u hrani i piću, našem telu je potreban detox. Rešimo se štetnih materija i viška tečnosti koje nas čine umornim, bezvoljnim i nezadovoljnim. Depresija i umor, za koje često nemamo nikakvo logično objašnjenje, u velikom broju slučajeva su posledica toksina i otrova koji su se nagomilali i utiču negativno na naše raspoloženje i ponašanje.

Unos hladno ceđenih sokova i 100% prirodnih šejkova u periodu od 3-5 dana, očistiće naše telo i nahraniti ga mineralima, vitaminima, proteinima i zdravim biljnim mastima, preko potrebnim za dostizanje maksimalne snage i pravilnog funkcionisanja.

Detox nije dijeta sa idejom da nekoliko dana konzumiramo sokove i da se nakon toga vratimo starim, nezdravim navikama, uz izgovor da žurimo i ne stižemo da pripremamo obroke.

Cilj detoxa je da očistimo organizam, promenimo način ishrane, eliminišemo nezdrave navike i pokrenemo vitalan, snažan organizam, spreman za zimu koja nam predstoji.

Tokom zime, ponuda svežeg voća i povrća na pijacama je oskudna, zbog čega smo uglavnom primorani da jedemo jaču hranu, ukiseljeno povrće i obilje mahunarki. Ovakav način ishrane opterećuje creva, taloži masnoću u krvnim sudovima ali i usporava metabolizam. Ukoliko nam organizam nije spreman, tj. prethodno “očišćen”, teška hrana će da se deponuje na već postojeće usputne nečistoće.

Detoksikacija organizma je jedini pravi način da naše telo tokom zime ostane zdravo.

Pored detoksikacije organizma poželjne su i druge aktivnosti koje pružaju ugođaj duši i telu, kao što su redovan san, joga i meditacija. Treba da se trudimo da svaki dan odvojimo barem sat vremena za sebe da se relaksiramo, uživamo u toploj kupki, masaži ili dobroj knjizi kako bi bili balansirani. Ovakav vid uživanja će doprineti detoxu i pomoći da ostanemo srećni, pribrani i raspoloženi u svim životnim situacijama.

Pronađi svoj omiljeni Housewife detox program!

Podeli

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top