fbpx

Zovem se Marija Djurovski i ja sam sertifikovani Holistički health coach. Zvanje sam stekla na School of Natural Health Science u Londonu, sa specijalizacijom za Nutrition i Child & Adolescent Nutrition. Housewife Detox je jedinstven brend hladno ceđenih sokova, koji je tokom godina postao moja profesija i pre svega moja strast prema zdravom načinu života, bez koje ništa drugo ne bi bilo moguće.

Znanja o tehnologiji hladnog ceđenja, o nutritivnim svojstvima raznih pojedinačnih namirnica, i ono što je najvažnije – o njihovim kombinacijama, neophodan su deo Housewife Detox priče. Pored toga, godine iskustva, isprobavanja receptura, usklađivanja i provere efekata su bile potrebne da bih osmislila svaki pojedinačni detoks program koji se nalazi u našoj ponudi.

Ono što sada znam i što želim da podelim sa vama je da je telu potrebno ostaviti vremena i dati mu pauzu da se samo očisti. Housewife programi su usklađeni sa ovom prirodnom potrebom našeg tela i ritmom svakodnevnog života. Kada sam shvatila da je praksa posta duboko ukorenjena u raznim tradicijama, shvatila sam da detoks nije esktravagantna navika nego nužna potreba našeg organizma. Sirova neobrađena hrana je oko nas mnogo duže nego prerađeni proizvodi. Iako danas konzumiranje sirovih namirnica može da deluje teško dostupno i komplikovano, misija Housewife Detox programa je da ih učini potrebnim i dostupnim svima.

Sve što vam nudimo dolazi od pažljivo proučenih i nutritivno izbalansiranih sastojaka, čija kombinacija vam pomaže u postizanju prirodnog povećanja energije, vitalnosti i jednostavno zdravijeg, uravnoteženijeg načina života i ishrane. Housewife Detox je zasnovan na uverenju da o detoksu ne treba misliti kao o uskraćivanju i odricanju, već kao o obogaćivanju iskustva i navika. Tu smo da postanemo vaša nova zdrava navika.

Nisu svi sokovi isti

Najčešćom metodom ceđenja voća i povrća, sa rotirajućim sečivima, stvara se toplota i pokreće proces oksidacije. Jednom kada kiseonik dospe u sok, on gubi vitamine i hranljive materije.
Hladno ceđenje omogućava ekstrakciju soka u najčistijem obliku bez oksidacije, dok ključni vitamini, minerali, proteini, enzimi i hranjive materije ostaju netaknuti. Iako je ovaj proces dugotrajan i zahtevan, krajnji rezultat je svež, ukusan, sok sa maksimalno iskorišćenim hranljivim potencijalom.

Naučite da se odmorite, a ne da odustanete!

Kada neprestano unosimo prerađenu hranu i rafinirani šećer, trošimo mnogo energije na varenje složene hrane koja iscrpljuje naš organizam. Oslobodite se toksina i omogućite telu da napravi pauzu. Detoksifikujete telo sirovim vitaminima, mineralima i enzimima, koji su dobijeni hladnim ceđenjem, tako da nisu imali dodir sa toplotom. Hranljivi sastojci se na ovaj način brzo asporbuju u krvotok, a vi nakon trodnevnog detoksa gubite kilograme, rešavate se upalnih procesa i dobijate puno nove energije.

Nije reč o uskraćivanju i odricanju, već o obogaćivanju iskustava i navika.

Holistički pristup zdravom životu nije dijeta niti striktan režim, već pravilno kombinovanje namirnica i zamena nezdravih zdravim. Za vitalnost organizma je mnogo važniji sadržaj obroka i njegova hranljivost od količine i broja kalorija koje on sadrži. Ljudskom organizmu ne prija opterećivanje teškom hranom, a nepravilna ishrana je upravo ono zbog čega se javljaju nadutost, napetost, malaksalost a kasnije, i ozbiljniji zdravstveni problemi.

A šta ako ne bismo mislili o dijeti, nego o ravnoteži uma i tela?

Na svakom koraku srećemo tu jednu reč – dijeta. Da li je ta reč postala trend ili opsesija? Da li brojimo kalorije i pridržavamo se nekog režima ishrane samo da bismo bili zadovoljni svojim izgledom? Svako od nas je probao bar 3 vrste dijeta, išao kod različitih nutricionista i slušao razne savete na društvenim mrežama. Verovatno niko od nas nije u potpunosti zadovoljan postignutim rezultatima. A možda je vreme da ne razmišljamo o dijeti, već o zadovljstvu koje se postiže kada se dobro i uravnoteženo osećamo u svom telu!

Go top