fbpx

Božićni post je počeo pre tri nedelje, tačnije 27. novembra i trajaće sve do 7. januara. Vernici koji su se odlučili da poštuju verske običaje, upražnjavaju post kao deo duhovnog i telesnog isceljenja. Pravila posta razlikuju se od praznika do praznika a Božićni propisuje strog post na vodi samo sredom i petkom, dok je ponedeljkom, utorkom i četvrtkom dozvoljeno korišćenje ulja i vina. Riba se jede samo subotom i nedeljom, kada se porodica tradicionalno okuplja za ručkom.

Pored spiritualnog suzdržavanja, mnogi biraju da poste na vodi kako bi kompletno iščistili organizam i redukovali telesnu težinu.

U vreme slava, prednovogodišnjih okupljanja i prazničnog druženja, trpeze su pune jake, masne i začinjene hrane. Kao sastavni deo uživanja, tu su i alkoholna pića sa velikim sadržajem šećera.

Jedini pravi način da se konzumira ukusna, zimska, mrsna hrana a da telo ne trpi je da se napravi balans u organizmu. Uz petodnevni detox organizma na vodi, digestivni trakt će se odmoriti i biće spreman da primi zahtevna jela bez posledica.

Budući da je jelovnik za post na vodi itekako ograničen i podrazumeva veoma mali broj namirnica i sastojaka, mnogi se odlučuju da ni ne pokušaju. Jelovnik je gotovo nemoguće isplanirati, a bez detaljno osmišljenog menija, glad je neminovna. Kao prelazno rešenje za premošćavanje iste, očekivano dolazi do grickanja i konzumacije nezdravih slatkih posnih đakonija, uglavnom industrijski prerađenih.

Iako ovakva praksa ne narušava verska pravila, unošenje slatkiša i grickalica tokom posta na vodi neće pomoći vašem telu da ostane zdravo i vitalno tokom ovog perioda.

Kao idealnu opciju za obroke o kojim ne morate da razmišljate, mi vam predlažemo Housewife Detox sokove i šejkove.

Bilo da izaberete jedan dan nedeljno ili nekoliko dana sukcesivno, Housewife Detox sokovi i šejkovi, pažljivo su osmišljeni u saradnji sa nutricionistima, tako da obezbeđuju kompletan unos dnevnih potreba vitamina i minerala. Više ne morate da razmišljate kada je post na vodi u pitanju, samo poručite jedan od Housewife Detox programa i završite ga do kraja prema uputstvu.

Ukoliko u bilo kom trenutku za vreme posta osetite glad, možete uzeti zdravu užinu poput šake badema ili oraha, koja će vas zasititi.

Uz Housewife Detox programe, pored duhovnog posta, očistićete organizam, izbaciti višak vode, ojačati imunitet, skinuti do 2 kilograma i pripremiti telo za mrsne slavske trpeze koje se nastavljaju nakon Božića.

Podeli

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top