fbpx

Namirnice prirodnog porekla, poput voća i povrća, najzdravije su na svetu. One hidriraju organizam, jačaju imunitet, pospešuju varenje i snabdevaju telo ključnim vitaminima i mineralima koje su mu potrebni kako bi bio zdrav, vitalan i dugovečan. Svaka od njih ima svoju sezonu i doba godine kada je idealna za konzumaciju jer je baš tada ukus najintenzivniji, a koncentracija hranljivih materija na svom vrhuncu. Uzgoj biljaka u vreme koje je za to predviđeno traži manje ulaganje, s obzirom da korišćenje dodatnih, sintetičkih materija koje pomažu njihovom opstanku nije neophodno.

sezonske namirnice, jesenji sokovi, jesenje namirnice

Oktobar je mesec kada se priroda oko nas možda i najvidljivije menja. Lišće uveliko opada sa drveća praveći predivan, šuškavi, narandžasto-braon tepih, dok se deca igraju u tankim jaknama sakupljajući kestenje, žireve i šišarke. Pijace se polako pune zrelim, mirisnim, jesenjim plodovima. Promena godišnjeg doba uzrokuje i promenu potreba našeg organizma. Kako temperature padaju i napolju postaje hladnije, a dani kraći, tako organizam traži jače, kaloričnije namirnice da ga zasite na duže staze. Postoji razlog zašto je priroda namenila da skrobaste namirnice i one sa većom koncetracijom vlakana rađaju baš sada. Jesen je vreme za berbu upravo ovakvog voća i povrća, od kojih nastaju prirodni, ceđeni sokovi koji okrepljuju i čiste organizam.

sezonske namirnice, jesenji sokovi, jesenje namirnice

Okrenite se sezonskim namirnicama iz domaćeg uzgoja i unesite čisto zdravlje iz prirode u svoj organizam:

Jesenje voće:
– Jabuka
– Kruška
– Smokva
– Dunja

Jesenje povrće:
– Bundeva
– Karfiol
– Brokoli
– Plavi patlidžan
– Cvekla
– Šargarepa
– Prokelj
– Celer

sezonske namirnice, jesenji sokovi, jesenje namirnice

Odlučite se za Housewife Detox sokove koje sadrže isključivo sezonske namirnice i to 100% prirodnog porekla. Unesite velike koncentracije vitamina i minerala koje će ojačati vaš imuni sistem i pripremiti ga sezonu virusa koja nam predstoji.

Komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top